Wat is een vlechtband hekwerk?

Een vlechtband hekwerk wordt ook wel een privacy hekwerk genoemd. De basis van een vlechtband hekwerk wordt gevormd door een dubbelstaafmat hekwerk. Door de spijlen van dit hekwerk worden kunststof stroken gevlochten. Deze zogenaamde vlechtbanden vormen samen met het dubbelstaafmat hekwerk een vlechtband hekwerk. Naast het bieden van extra privacy, maakt vlechtband een DSM hekwerk ook echt af. 

De voordelen van een vlechtband hekwerk zijn:

  • Extra privacy na het aanbrengen van het vlechtband systeem
  • Mooie luxe afwerking van een dubbelstaafmat hekwerk
  • Onderhoudsarm
  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  • (Gedeeltelijk) Winddicht
  • Verkrijgbaar in diverse kleuren zoals grijs, zwart antraciet en groen

Hoe zet je vlechtband vast in een dubbelstaafs hekwerk?

De PVC stroken ofwel de vlechtbanden worden zigzaggend door de spijlen gehaald. Desgewenst kunt u ook om de 2 of 3 spijlen vlechten. Aan het uiteinde worden door middel van clips de vlechtbanden vastgezet. Vouw daarbij de vlechtband om de laatste spijl heen.

Is vlechtband ook mogelijk in harmonicagaas hekwerk?

Voor harmonicagaas hekwerk zijn smalle vlechtbanden  verkrijgbaar. Hiermee kan ook bij een een  harmonicagaas hekwerk extra privacy verkregen worden. 

Wat is een privacy hekwerk?

Met een privacy hekwerk wordt vaak een vlechtband hekwerk genoemd. Ook andere dichte hekwerken en poorten kunnen gezien worden als een privacy vriendelijk hekwerk. 

Vlechtband hekwerk laten monteren

Met de juiste producten kunt u uitstekend zelf een vlechtband monteren in een dubbelstaafs hekwerk. Wilt u een vlechtband hekwerk laten plaatsen? Wij plaatsen dubbelstaafmat hekwerken inclusief het monteren van vlechtband voor extra privacy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *