Vouwpoort

Elektrische vouwpoorten van HB Hekwerk.

Product

Vouwpoort van HB Hekwerk

Een elektrische vouwpoort is een ruimtebesparend alternatief voor een draaipoort. Vouwpoorten zijn ideaal bij een kleine oprit of wanneer een ruimtebesparende oplossing gewenst is. Ten opzichte van een draaipoort halveert een vouwpoort de draaicirkel, bij openen en sluiten van de poort. Anno 2024 zien wij dat steeds meer particuliere woningbezitters kiezen voor een luxe en ruimtebesparende vouwpoort. Desgewenst kunnen wij het geheel complementeren met een bijpassend hekwerk.

MEER INFORMATIE >

Vouwpoort laten plaatsen? Ontvang binnen 1 werkdag een offerte of advies op maat. Start nu uw aanvraag.

Project met industriepoort

Specificaties vouwpoorten

Een (automatische) vouwpoort op maat heeft de volgende belangrijke kenmerken: 

  • Geschikt voor bedrijven en particulieren.
  • Vouwpoort op maat nodig? Maatwerk is mogelijk. 
  • Ruimtebesparende oplossing voor een poort.
  • Poortdelen draaien niet naar u toe
  • Elegante uitstraling
  • Te realiseren in elke stijl, van klassiek tot modern.
  • Een vouwpoort kan worden voorzien van elektrische aandrijving
  • Gemaakt van staal, aluminium of hout of een combinatie van deze materialen.
  • Dit poorttype heeft een lange levensduur.

Wat is een vouwpoort?

Een vouwpoort is een poort die dicht kan vouwen door middel van een vouwmechanisme. De poortvleugel wordt tijdens het sluiten gehalveerd. Een vouwpoort vouwt als een harmonica in elkaar. Daarom wordt dit type poort ook wel harmonica poort genoemd.

Wij plaatsen vouwpoorten in elke gewenste stijl

Wij plaatsen vouwpoorten in elke gewenste stijl. Van modern tot klassiek. Op zoek naar een vouwpoort hout / metaal? Populair zijn de poorten met hout / staal combinaties en lamellen vouwpoorten zijn ook een veel gekozen keuze.

Elektrische vouwpoort voor een oprit van een woning

Een automatische vouwpoort is ideaal als afsluiting van een oprit of tuin. Bedrijven kiezen vaak voor een speedgate vouwpoort, voor extra snel openen en sluiten. Naast de poort verzorgen wij ook alle elektrotechnische installaties. Te denken valt aan een intercom, automatische hekopener, beveiligingscamera’s en alarmsysteem. Tevens kunnen wij uw poort voorzien van een brievenbus. Naast de poort kan eventueel ook een looppoort gerealiseerd worden in dezelfde stijl. Een vouwpoort van HB is een aanwinst voor uw tuin. Wij ontzorgen u van ontwerp tot de uiteindelijke plaatsing van de poort. HB Hekwerk adviseert u graag over alle voor en nadelen van alle poorten.

Onderhoud van uw vouwpoort

Een vouwpoort heeft scharnierende delen. Ook kan een vouwpoort voorzien zijn van een elektrische poortopener. Preventief onderhoud is daarom belangrijk. Bij een eventuele storing aan uw poort staat onze onderhouds- en servicedienst klaar om dit op te lossen. Daarmee wordt toegang tot uw woning of bedrijf gegarandeerd.

Vragen en antwoorden vouwpoorten

Heeft u vragen over onze automatische vouwpoorten? Bekijk hier veelgestelde vragen die betrekking hebben op vouwpoorten.

Wat is het voordeel van een vouwpoort?

Het grote voordeel van een vouwpoort is dat het een ruimtebesparende poort is. Omdat de poort bij het sluiten vouwt, heeft de poort veel minder ruimte nodig. Dit is zeer praktisch bij een kleine tuin of oprit. Ook kan het zijn dat het draaien van een grote brede draaipoort niet gewenst is. Of dat een schuifpoort in de breedte niet voldoende ruimte heeft. Ook dan is een vouwpoort een goede oplossing.

Is een elektrische vouwpoort mogelijk?

Ja, een elektrische vouwpoort is zeker mogelijk. De vouwpoort wordt desgewenst automatisch geopend met een automatische poortopener.

Kan ik een vouwpoort laten plaatsen door HB?

Wij plaatsen vouwpoorten door heel Nederland. Neem contact met ons op of vraag een hekwerk offerte aan als eerste aanzet naar een vouwpoort op maat van uw oprit of tuin.

Hoe kunnen wij een vouwpoort monteren?

De basis van een vouwpoort wordt gevormd door een poer of kolom. Dit kan een stalen kolom zijn maar ook een gemetselde poer kan als basis dienen. De ‘vleugel’ van de poort ofwel de poortdelen worden aan deze basis gemonteerd.

Kan ik hier ook terecht voor een speedgate vouwpoort?

Wij plaatsen ook speedgate poorten. Deze poorten worden toegepast in parkeergarages of als afsluiting van grote logistieke terreinen. Lees hier alles over onze speedgate poorten.

HB Hekwerk biedt voor elke afscheiding een oplossing op maat.

Toegangstechniek

Automatiseer uw poort met HB Hekwerk. Als het gaat om optimale toegang of beveiliging, voor elke situatie hebben leveren wij maatwerk. Samen met u zoeken we naar de beste oplossing.

Aandrijving

U kunt kiezen tussen de opbouw motoren de onderbouw motoren. HB Hekwerk adviseert bij nieuwe poorten altijd de onderbouw motor omdat die duurzamer en optisch fraaier is. Wanneer deze versie niet mogelijk is, dan gaan we voor de onderbouw motoren.

Intercomsysteem

HB hekwerk is leverancier van Videx en Aiphone, twee leveranciers die elkaar naadloos aanvullen met hun specifieke producten. Hierdoor kunnen we een systeem leveren dat volledig voldoet aan uw eisen.

Slagboom

HB hekwerk biedt oplossingen op het gebied van terreinafsluiting en parkeer- problematiek. Wij zijn de vakbekwame, specialistische partner voor de levering, installatie en het onderhoud van slagbomen, verkeerszuilen en parkeersystemen.

Tourniquets

HB Hekwerk levert diverse soorten tourniquets, handbediend of voorzien van motorisering. Onze tourniquets zijn leverbaar in RVS, verzinkte en gepoedercoate afwerking. Geschikt voor bijvoorbeeld: zwembaden, sporthallen, attractieparken, fitnesscentra, stadions en fabrieksterreinen.

Kentekenherkenning

Met kentekenherkenning vergroot u de veiligheid en service op uw recreatiepark of bedrijfsterrein. Alle voertuigen, ook de niet bekende en geautoriseerde, worden door cameraherkenning en registratie vastgelegd. Volledig geautomatiseerd en eenvoudig te verbinden met de toegangspoort en slagboom.

Hoogspanningsbeveiliging

Hoogspanningsbeveiliging biedt een oplossing voor het detecteren en afschrikken van indringers. Naast veilig en beschermend is de hoogspanningsbeveiliging van HB Hekwerk ook nog eens economisch aantrekkelijk en duurzaam.

Camerabeveiliging

Via HB camerabeveiliging leveren en installeren wij kwaliteitssystemen, componenten, en bijbehorende accessoires. Onze klanten kunnen rekenen op flexibiliteit, deskundig advies en praktische oplossingen. 

Montage

Snelle levering en montage door goed opgeleide monteurs garanderen een probleemloze oplevering. En onze storingsdienst staat garant voor het snel en adequaat oplossen van problemen.