Wat is een speedgate?

Een speedgate is een vouwpoort die zeer snel kan openen en sluiten. De snelheid van een speedgate poort kan tot wel 1 meter per seconde bedragen. Speedgates zijn bekend onder verschillende benamingen zoals snelvouwhek en vouwpoort. Speedgates worden toegepast in situaties waar snelle toegangsverlening in combinatie met een goede en snelle afsluiting belangrijk of zelfs noodzakelijk is.

Hoe werkt een speedgate poort?

Een speedgate poort bestaat uit kolommen die voorzien zijn van één of twee vleugels. De vleugels zijn voorzien van scharnieren. Bij het openen vouwt de poort samen en bij het sluiten strekt de poort zich uit. Een speedgate combineert de snelheid van een slagboom met de veiligheid van een schuifpoort. Bijkomend voordeel is dat een speedgate relatief weinig ruimte inneemt omdat deze zich samen vouwt. De bereiding kan plaatsvinden via een intercomsysteem, door middel van kentekenherkenning of een code systeem. Speedgates zijn te combineren met diverse toegangssystemen.

Waar worden speedgates toegepast?

Speedgates worden gebruikt in situaties waarbij een snelle afsluiting belangrijk is. Vaak werden deze terreinen voorheen beveiligd met een slagboom. Door verzekeringstechnische eisen of de wens voor betere beveiliging van een terrein, wordt er tegenwoordig vaak gekozen voor een speedgate poort. Een speedgate is vaak een industriepoort die zeer snel kan openen en sluiten. Speedgates worden toegepast als afsluiting van parkeergarages. Ook worden ze toegepast als industriële snelvouwpoort bij industrie, bedrijven en logistieke terreinen. Snelle toegangsverlening in combinatie met een goede afsluiting van het terrein zijn de gemene deler bij deze toepassingen.

 Speegates worden toegepast bij:

 • Snelle toegangsverlening tot industrieterreinen, logistieke terreinen en logistieke bedrijven.
 • Het afsluiten van parkeergarages
 • Het afsluiten van appartementencomplexen.

Wat is het voordeel van een speedgate?

Een speedgate kent enkele belangrijke voordelen:

 • Een speedgate geeft snel toegang tot een locatie en sluit deze daarna ook weer snel af.
 • Een speedgate is een vouwpoort. Snelvouwpoorten zijn ruimtebesparende poorten.
 • Geschikt voor brede doorgangen.
 • Een speedgate biedt de veiligheid van een schuifpoort maar biedt het gemak van een slagboom.
 • Speegates zijn geschikt voor intensief gebruik.

Hoe werkt de aandrijving van een speedgate?

Een snelvouwhek biedt niet alleen veiligheid en controle over toegangspunten, maar ook een scala aan aandrijvingsopties die afgestemd kunnen worden op verschillende behoeften en omgevingen. Laten we eens duiken in de diverse manieren waarop deze poorten worden aangedreven.

 1. Innovatieve Zijdelingse Aandrijving Een zijdelingse aandrijving is een geavanceerde methode om een snelvouwhek aan te drijven vanaf de zijkant. Deze technologie maakt gebruik van geavanceerde mechanica om soepele bewegingen te garanderen. Het grote voordeel van deze aanpak is de mogelijkheid om het hek te monteren zonder dat er een betonconstructie in het straatwerk nodig is. Dit bespaart niet alleen tijd bij de installatie, maar minimaliseert ook de verstoring van de omgeving tijdens het plaatsingsproces.
 2. Baanbrekende Bovenaandrijving Bij bovenaandrijving bevindt de aandrijfeenheid zich aan de bovenkant van het snelvouwhek. Deze moderne benadering elimineert de noodzaak voor een betonnen fundering, waardoor het hek snel en efficiënt kan worden geïnstalleerd zonder dat er straatwerk hoeft te worden verwijderd. Bovendien zorgt deze techniek voor een gestroomlijnde uitstraling van het hekwerk, wat bijdraagt aan een moderne en professionele uitstraling van de locatie.
 3. Onderaandrijving: De Kunst van Verborgen Kracht Een speedgate met onderaandrijving wordt gekenmerkt door de aandrijvingseenheid die onderaan het hek is gemonteerd. Deze geavanceerde technologie wordt geïnstalleerd in een speciaal vervaardigde betonnen fundering, die zorgvuldig wordt geplaatst en gestort. Een van de opvallende voordelen van deze benadering is de mogelijkheid om de aandrijfeenheid grotendeels te verbergen, waardoor het hek een naadloze en esthetisch aantrekkelijke uitstraling krijgt.

Service en onderhoud is essentieel voor speedgate poorten

Een goed functionerende speedgate is essentieel voor een soepele toegangsverlening bij uw bedrijf, bedrijfsterrein of parkeergarage. Wij begrijpen dit goed en bieden we naast onze standaard garantie ook een uitgebreid onderhoudscontract aan, gericht op het waarborgen van optimale prestaties en minimale storingen.

Wij onderhouden uw speedgate

Onze service en onderhoudscontracten zijn ontworpen om uw speedgate in topconditie te houden. Met een focus op snelle en efficiënte service streven we ernaar om eventuele storingen binnen 2 dagen op te lossen. We begrijpen dat zelfs de kortste onderbreking in de werking van uw speedgate tot hinder kan leiden, daarom bieden we binnen onze onderhoudscontracten ook een 24-uurs storingsdienst aan.

Regelmatig onderhoud aan uw speedgate is essentieel

Door regelmatig onderhoud te plegen aan uw speedgate kunnen potentiële problemen vroegtijdig worden opgespoord en verholpen, waardoor kostbare uitvaltijd wordt geminimaliseerd. Onze ervaren technici voeren uitgebreide controles uit op alle aspecten van uw speedgate, inclusief mechanische onderdelen, elektronische systemen en software-integratie.

Preventief onderhoud en reparatie speedgates

Naast het repareren van storingen en defecten, bieden we ook preventief onderhoud aan om de levensduur van uw speedgate te verlengen en de operationele efficiëntie te optimaliseren. Door regelmatige inspecties en onderhoudsbeurten kunnen slijtagegevoelige onderdelen tijdig worden vervangen en kan de algehele prestatie van uw speedgate worden geoptimaliseerd. U kunt bij ons kunt u rekenen op een uitgebreide service en onderhoudsoplossingen die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften. Met onze toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid zorgen we ervoor dat uw speedgate altijd optimaal presteert, waardoor u zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten zonder onderbrekingen door storingen aan uw toegangssysteem.

Speedgate prijs en kosten

Bent u benieuwd naar de prijs van eens speedgate poort inclusief alle kosten? Vraag eenvoudig en snel een offerte aan voor een speedgate op maat van uw project. Wij plaatsen speedgates door heel Nederland als afsluiting van industrieterreinen, logistieke terreinen en parkeergarages.

Wat bepaalt de prijs van een speedgate?

De kosten van een speedgate kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren die de complexiteit, functionaliteit en installatie van het systeem beïnvloeden. Hier zijn enkele belangrijke aspecten die de prijs van een speedgate kunnen bepalen:

 1. Type en grootte van de speedgate: De prijs kan variëren afhankelijk van het type speedgate dat u kiest, zoals een enkele of dubbele speedgate, en de afmetingen die nodig zijn om de gewenste doorgang te bedekken.
 2. Materialen en constructie: De gebruikte materialen voor de constructie van de speedgate, zoals roestvrij staal, aluminium of staal, evenals de kwaliteit van de componenten, kunnen van invloed zijn op de prijs.
 3. Aandrijving en technologie: De keuze van de aandrijving en technologische functies zoals sensoren, intercomsystemen, toegangscontrole, en automatiseringsopties kunnen de prijs beïnvloeden.
 4. Speedgate installatie en configuratie: De kosten van installatie en configuratie kunnen variëren afhankelijk van de locatie, terreinomstandigheden, benodigde voorbereidende werkzaamheden, en eventuele speciale vereisten.
 5. Service en onderhoud speedgate poort: Het is belangrijk om ook de kosten van service en onderhoud in overweging te nemen, inclusief eventuele langdurige onderhoudscontracten die nodig zijn om de prestaties en betrouwbaarheid van de speedgate op lange termijn te waarborgen. Een speedgate wordt vaak intensief gebruikt en vergt daarom onderhoud.

Kortom, de totale prijs van een speedgate is afhankelijk van een combinatie van deze factoren, en het is belangrijk om een grondige analyse te maken van uw specifieke behoeften en vereisten voordat u een beslissing neemt.

Speedgate laten plaatsen?

HB Hekwerk is specialist in het aanleggen en onderhouden van speedgates. Wij doen u graag een vrijblijvend voorstel voor een speedgate poort op maat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *