In 3 stappen een compleet hekwerk voor uw bedrijfspand

Het beveiligen van een bedrijfspand voorkomt ongeoorloofde toegang tot uw bedrijf. Naast fysieke beveiliging doormiddel van een hekwerk of poort realiseren wij ook technologische oplossingen zoals camerabewaking en toegangscontrole. Bij het kiezen van een hekwerk speelt esthetiek een steeds belangrijkere rol. U wilt tenslotte niets afdoen aan het aanzicht van uw bedrijf.

In dit artikel nemen we u mee door de drie essentiële stappen om een compleet hekwerk voor uw bedrijfspand te realiseren.

Stap 1: Definieer uw doel en behoeften

Voordat u overgaat tot het kiezen van het juiste hekwerk, is het van essentieel belang om uw doel en behoeften duidelijk te definiëren. Stel uzelf de volgende vragen:

  • Wat is het hoofddoel van het hekwerk? Beveiliging, privacy, of een combinatie van deze factoren?
  • Welke specifieke aanvullende beveiligingsmaatregelen zijn vereist? Denk aan camera’s, toegangscontrolesystemen of verlichting.
  • Zijn er lokale regelgevingen waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van het hekwerk?

Door deze vragen te beantwoorden, krijgt u een helder beeld van de eisen waaraan uw hekwerk moet voldoen. Wij adviseren u graag hierin en helpen graag bij het maken van de juiste keuze.

Stap 2: Kies het juiste type hekwerk

Met uw doelen en behoeften in gedachten, is het tijd om het juiste type hekwerk te kiezen. Er zijn verschillende soorten hekwerken beschikbaar, elk met zijn eigen kenmerken en voordelen. Enkele veel voorkomende hekwerk-oplossingen zijn:

Gaashekwerk

Gaashekwerk is geschikt voor diverse doeleinden en verkrijgbaar in verschillende hoogtes en kleuren. Dit type hekwerk is transparant en kan eventueel gecombineerd worden met prikkeldraad voor extra beveiliging.

Dubbelstaafmat hekwerk

Dubbelstaafmat hekwerk wordt ook wel dubbelstaafs hekwerk of DSM hekwerk genoemd. Dubbelstaafmat hekwerk is een type hekwerk dat bestaat uit horizontale en verticale staaldraden. Deze staaldraden zijn met elkaar zijn verbonden. Dit zorgt voor extra stevigheid en stabiliteit. Dit type hekwerk bestaat uit stabiele ‘netten’ die gecoat zijn in diverse kleuren zoals groen en zwart. Er zijn ook dubbelstaafmat poorten verkrijgbaar die goed aansluiten bij de dubbelstaafs hekwerken.

 

Spijlenhekwerk

Spijlenhekwerk is een type hekwerk dat bestaat uit verticale spijlen die op regelmatige afstanden van elkaar zijn geplaatst en vaak worden verbonden door horizontale boven liggers en onderliggers. Het wordt veel gebruikt als een fysieke barrière om terreinen te omheinen en wordt vaak toegepast voor zowel beveiligingsdoeleinden als esthetische doeleinden. 

Sierhekwerk

Sierhekwerken in combinatie met een sierpoorten zijn ideaal voor bedrijven die naast beveiliging ook waarde hechten aan esthetiek. Sierhekwerken zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en kunnen zelfs worden aangepast aan de huisstijl van uw bedrijf. Zo is het tegenwoordig zelfs mogelijk om een logo in een poort te verwerken.

Schuifpoorten en draaipoorten voor het veilig afsluiten van uw bedrijfsterrein

Automatische draaipoorten en schuifpoorten zijn belangrijk voor het reguleren van de toegang tot uw terrein. Deze poorten kunnen worden geautomatiseerd voor extra gemak en veiligheid. Wanneer er voldoende ruimte voorhanden is, dan is een elektrische schuifpoort een populaire oplossing voor het afsluiten van een bedrijfsterrein.

Stap 3: Professionele installatie en onderhoud van hekwerken en poorten

Na het kiezen van het juiste hekwerk is een professionele installatie van groot belang. Het plaatsen van een hekwerk moet professioneel en vakkundig gebeuren. Een goed geïnstalleerd hekwerk zorgt niet alleen voor het optimaal functioneren van het hekwerk, maar verlengt ook de levensduur van het hek of de poort. Daarnaast is regelmatig onderhoud essentieel om ervoor te zorgen dat hekwerken en poorten alle functies blijven vervullen. Goed hekwerk onderhoud omvat naast regelmatige inspecties en reparaties, ook het schoonhouden van het hekwerk. Wanneer een hekwerk beschadigd is dan is het van groot belang dat deze beschadigde poort & schuifpoort onderdelen en hekwerkonderdelen snel vervangen of gerepareerd worden. 

Compleet hekwerk en poort voor mijn bedrijfspand laten plaatsen?

Uw bedrijfspand beveiligen? Het implementeren van een compleet hekwerk voor uw bedrijfspand vereist aandacht voor detail en een grondige planning. Door duidelijke doelen en behoeften vast te stellen, het juiste type hekwerk te kiezen en te zorgen voor professionele installatie en onderhoud, kunt u de veiligheid, privacy en uitstraling van uw bedrijfspand optimaliseren. Investeer in een hekwerk dat niet alleen voldoet aan uw huidige behoeften, maar ook flexibel genoeg is om toekomstige veranderingen op te vangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *