Hekwerk en camerabeveiliging: Essentieel voor terreinbeveiliging zonneparken

Zonneparken zijn gevoelig voor diefstal en vandalisme. Installaties op zonneparken bevatten onder andere vele kilometers aan kostbaar koperdraad. De afgelopen jaren is gebleken dat het dievengilde zonneparken als makkelijke prooi ziet voor koperdiefstal. Dit geeft zowel directe schade aan de zonnepanelen installatie, en indirecte schade aan gederfde inkomsten aan gemiste opbrengst. Het oplossen van de schade kost ook veel tijd en geld. Daarom is in dit geval voorkomen beter dan genezen.

Waarom een zonnepark beveiligen?

Zonneparken liggen vaak afgelegen en zijn daardoor gevoelig voor diefstal en vandalisme. Een zonnepark bevat waardevolle materialen zoals koperdraad. De afgelopen jaren is gebleken dat diefstal hand over hand toenemen. Vaak zijn het rondreizende gespecialiseerde bendes die hun slag slaan. De pakkans is klein en de schade is groot. Verzekeraars stellen daarom ook steeds hogere eisen aan het beveiligen van zonneparken.

Perimeter beveiliging zonneparken

HB Hekwerken is specialist in perimeter beveiliging. Perimeterbeveiliging is het beveiligen van een grens of omtrek van een fysieke locatie. In dit geval een zonnepark. Het doel is om ongeautoriseerde toegang te voorkomen. Wij kunnen door middel van camerabewaking en surveillancesystemen, barrières, hekwerk oplossingen, poorten en bewegingsmelders de veiligheid en beveiliging waarborgen. Ook een natuurlijke barrière zoals een sloot of dichte heg kan in mindere mate bijdragen aan de veiligheid.

Om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen, dient een zonnepark te worden omringd door een metalen hekwerk van minstens 1,80 meter hoog. Daarnaast is het essentieel om een gecertificeerd en operationeel beveiligingssysteem te installeren. Dit systeem moet de gehele omheining continu bewaken, zonder onderbrekingen.

Wat kan HB Hekwerken betekenen bij het beveiligen van zonneparken?

HB Hekwerken kan naast fysieke hekwerk beveiliging ook zorgen voor elektronische beveiliging. Te denken valt aan toegangscontrole, camerasystemen ten behoeve van camerabewaking met doorschakeling naar meldkamer, bewegingsdetectie en vanzelfsprekend hekwerken en poorten. Wanneer er een melding komt vanuit het systeem zullen professionele centralisten vanuit de meldkamer de beelden analyseren en zo nodig snel actie ondernemen. Wij werken volgens de beste standaarden en weten precies hoe wij een groot terrein optimaal kunnen beveiligen.

Beveiligingsplan op maat voor uw zonnepark

Zonnepark beveiligen volgens de laatste standaarden? Wij leggen alles vast een beveiligingsplan op maat. Hierin adviseren wij de beveiligingsoplossingen in uw specifieke situatie. Advies nodig of interesse in een samenwerking? Neem contact met ons op via info@hbhekwerk.nl of bel ons tijdens kantooruren op 0525 661 100.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *